2004/2005

Av Gaute Borgenholt

A-lagets kampreferat for sesongen 2004/20052004/2005


A-laget

06.03.2004, Galterud Cup, Hof - SIF/FIL 2 - 1

MÅL: Kjell Arne Fjeld

LAGET: Kenneth Haslie, Thomas Bråten, Remi Holmen, Magnus Bråten, Roger Waaler,

Tormod Kristoffersen, Thomas Melbye, Rune Strandseter, Kristian Øksdahl, Ove Glomsås, Kjell Arne Fjeld

INNBYTTET: Tommy Kristiansen, David Marvin, Arne Wang, Rune Hansen


Etter en brukbar første omgang, hvor vi klarte å holde lagdelene samlet, ledet vi fortjent 1-0. Målet kom etter en strålende prestasjon av Ove Glomsås, som dro av tre mann før han serverte et perfekt innlegg, som Kjell Arne Fjeld stusset perfekt i lengste hjørne.

I andre omgang greide Hof å lokke lagdelene våre høyere på banen, uten at forsvaret ble med. Da ble det store rom i mellom, som Hof var veldig flinke til å utnytte. Selv om det kanskje var fortjent at Hof vant, er det litt surt at 2-1 målet kom når det kun var igjen 5 minutter. Arbeidsinnsatsen var stor, så guttene hadde fortjent et uavgjort resultat.07.03.2004, Galterud Cup, Åbogen - SIF/FIL 1 - 1

MÅL: Tommy Kristiansen

LAGET: Truls Lindahl, Thomas Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold, Roger Waaler, Magne Frigård,

Eivind Husås, Rune Strandseter, Tormod Kristoffersen, Magnus Bråten, Kjell Arne Fjeld

INNBYTTET: Kristian Øksdahl, David Marvin, Tommy Kristiansen, Arne Wang


Åbogen la seg veldig forsiktig bakpå de første minuttene, uten at vi greide å sette trykk på dem. Etterhvert så Åbogen muligheten, og 5 minutter før pause lagde de 1-0.

Etter pause våknet vi, og begynte å trykke på. Vi var flinkere til å holde laget samlet og fikk uttelling til slutt, med et mål laget av Tommy Kristiansen. Vi fortsatte i et desperat forsøk på å få seiersmålet, noe som også bidro til at Åbogen fikk noen store sjanser på slutten av kampen.

Alt i alt et litt skuffende resultat ut ifra hva vi hadde håpet på, men innsatsen var god selv om ting ikke fungerer kollektivt.13.03.2004, Galterud Cup, Lunderseter - SIF/FIL 1 – 1

Mål: Kjell Arne Fjeld

LAGET: Remi Holmen, Kristian Øksdahl, Pål Myrvold, Magnus Bråten, Roger Waaler, Thorleif Fjeld,

Rune Strandseter, Rune Hansen, Tormod Kristoffersen, Thomas Bråten, Kjell Arne Fjeld

INNBYTTET: Stian Nordby, Arne Wang, Atle Snapa, David Marvin, Magnus Holtet Fenny


Før kampen bestemte vi oss for å gå ut med høyt press, samtidig som vi skulle fokusere på å holde lagdelene samlet. Dette greide vi veldig bra og vi holdt et stort press på Lunderseter, som kun skapte et par halvsjanser i første omgang. Problemet vårt i denne omgangen, var at når vi kom til motstandernes

16 meter, stokket spillet seg helt. Bevegelsene på topp endte som regel opp med at alle havnet på samme sted. De gangene vi kom rundt på kantene ble adressen på innleggene for dårlig. Vi fikk til slutt hull på byllen da Kjell Arne Fjeld ble lagt ned innenfor 16 meteren, og vi fikk straffe. Den ble servert sikkert i mål av Kjell Arne Fjeld som for øvrig ble vår toppscorer i turneringen.

I andre omgang prøvde vi å holde det samme trykket med nye folk på banen. Dette greide vi ikke de 10 første minuttene, og dette endte med at Lunderseter fikk straffe og utliknet til 1-1. Etter dette hevet vi oss litt igjen uten at vi fikk til det helt store spillet. Etter ca. 15 minutter fikk vi tildelt en feilaktig dømt straffe. Nok en gang var de Kjell Arne Fjeld som skulle ta straffen, men denne gangen feilet han. Thorleif Fjeld jobbet på returen men ble avblåst for angrep på keeper. Dette likte en Lunderseter-spiller dårlig som brukte et slag mot Thorleif Fjeld. Dette medførte i rødt kort. Selv med en spiller mer og stort overtak de siste 20 minuttene greide vi ikke å få ballen i mål, noe som jeg følte var ufortjent.

Galterud Cupen gikk ikke helt som vi hadde håpet på, men guttene skal ha for at innsatsen er bra, og jeg føler vi har kontroll på hva vi må jobbe med for å bli bedre. Vi har tross alt mange gode fotballspillere, så når samhandlingen sitter blir dette bra.04.05.2004, 8. divisjon – avdeling 3, Høland 2 - SIF/FIL 2 - 5 (1 - 1)

MÅL: Rune Hansen 3, Thomas Melbye, Pål Myrvold

LAGET: Kenneth Haslie, Kristian Øksdahl, Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold,

Thorleif Fjeld, Rune Hansen, Thomas Melbye, Ove Glomsås, Tormod Kristoffersen,

Kjell Arne Fjeld

INNBYTTET: Eivind Husås, Roger Waaler, Thomas Bråten, Thomas Antonsen


Vi kjørte til tider over Høland 2, men det var de som lagde det første målet, noe som var svært urettferdig. Totalt hadde Høland 2 tre 100% sjanser og en halvsjanse, og da sier det seg selv at to mål er noe i overkant. Vi var veldig flinke i dag til å holde trykket på motstanderen, vinne igjen ballen høyt og til å komme rundt på kantene. Rune Hansen var banens profil; maken til midtbanegeneral har ikke jeg opplevd før på dette nivået. Det er synd denne gutten ikke har mulighet til å spille på et høyere nivå, men veldig bra for oss. Han var ekstremt flink til å snu spillet og variere mellom kort- og langpasninger, men det som overrasket mest var at han også var meget god som førsteforsvarer.

Ellers var laginnsatsen veldig bra. Det var mange som stod frem i dag. Thomas Melbye stod frem som en gladiator på midtbanen med duellspill av høy klasse. Thorleif Fjeld la ned flere kilometer i løping, i tillegg var han delaktig i fire av de fem målene.

Når vi i tillegg gjør bytter i andre omgang med spillere som markerer seg positivt og hever nivået, så viser det at vi har en kjempegod og bred stall. Eivind Husås kommer inn og spiller venstre kant, og han skaper veldig mange sjanser ved å komme rundt på sin side i løpet av den halvtimen han spiller. Thomas Antonsen viser enorm hurtighet og skaper to 100% sjanser som han kommer til å sette litt utover i sesongen. Han blir en viktig brikke i år og mange år fremover. Thomas Bråten viser igjen at han er målfarlig, og skaper to 100% sjanser på de 20 minuttene han spiller.

Dette var veldig bra i en kamp jeg fryktet på forhånd. De to foregående seriestartene vi har hatt i Akershus mot 2. lag har endt med stygge tap, så dette var veldig moro.

Nå er jobben i gang med å få laget oppover i seriesystemet, med disse taktene kan vi greie det allerede i år, men…det er mange tøffe kamper igjen og vi må stå på å krige for hvert poeng.11.05.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - Haga 7 - 0 (2 - 0)

MÅL: Tormod Kristoffersen 3, Kjell Arne Fjeld 2, Thorleif Fjeld, Ove Glomsås

LAGET: Kenneth Haslie, Stian Arnesen, Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold, Thorleif Fjeld,

Rune Strandseter, Kjell Arne Fjeld, Eivind Husås, Thomas Bråten, Tormod Kristoffersen

INNBYTTET: Bjørn Arild Smedsberg, Roger Waaler, Kristian Øksdahl, Ove Glomsås, Thomas Antonsen


Vi ble enige i garderoben at vi skulle presse høyt for å unngå at tekniske Haga-spillere skulle få trille ball. Ikke bare presset vi høyt, men vi kriget Haga helt ut av kampen. Vi dominerte i alle spillets faser og scoret mange herlige spillemål.

Kampens profil ble Kjell Arne Fjeld, som har jobbet hardt for å komme tilbake etter at sist sesong ble spolert av skader. Han presset, taklet, dirigerte og spilte glimrende pasninger i tillegg til at han scoret to praktfulle mål i viktige perioder av kampen. Vi har snakket hele uken om hvilket nivå han måtte opp på, for at kampen skulle gå vår vei. Og for å være helt ærlig, så presterte han mye bedre en forventet. Jeg viste at han hadde dette inne, men hadde ikke forventet dette allerede nå. 2-0 målet hans var en perle. Han fikk ballen fra broren Thorleif Fjeld, ti meter inn på Hagas banehalvdel, avanserte til ca. 25 meter, og klinte til. Ballen fløy som et prosjektil inn i vinkelen utagbart for Hagas keeper. Thorleif Fjeld viser igjen at han er viktig med tre målgivende og et mål.

Tormod Kristoffersen løper mye og lenger enn på lenge. I tillegg viser han sine eminente goalgetter- egenskaper. Forsvaret fungerer perfekt ledet av en veldig god Magnus Bråten som alltid leverer varene. De gangene Haga prøvde å spille i bakrommet vårt løp han opp. Han dirigerte forsvaret perfekt. Juniorspillerne leverer nok en gang strålende innsats på seniornivå. Disse guttene blir bare bedre og bedre.

Thomas bråten ble dessverre langtidsskadet i går, etter at han dro på seg en kjempestrekk. Dette var veldig synd, da han var på gang nå. Håper det ikke var så alvorlig som det så ut. Med en slik laginnsats fremover blir vi vanskelige å slå, men vi må fokusere på at dette nivået er det som skal til for at disse kampene går vår vei.18.05.2004, 8. divisjon – avdeling 3, Sørumsand 2 - SIF/FIL 0 - 1 (0 - 1)

MÅL: Thorleif Fjeld

LAGET: Truls Lindahl, Stian Arnesen, Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold, Thorleif Fjeld,

Rune Strandseter, Rune Hansen, Ove Glomsås, Tormod Kristoffersen, Kjell Arne Fjeld

INNBYTTET: Eivind Husås, Magnus Holtet Fenny, Thomas Melbye


Høyt press var målet, men dette viste seg tidlig at vi ikke klarte, da Sørumsand 2 var fryktelig gode. Det viste seg at de stilte med 6-7 spillere fra 3. divisjonsstallen. De presset oss voldsomt i de 30 første minuttene, men de klarte kun å produsere en 100% sjanse (i tverrligger). Vi klarte også å produsere sjanser, og i det 26. minutt ble Thorleif Fjeld matchvinner med en herlig scoring.

Selv om Sørumsand 2 var veldig gode, visste vi at vi er perfekt organisert defensivt både på midten og bak. I tillegg la Kjell Arne Fjeld og Tormod Kristoffersen ned en enorm innsats som førsteforsvarere på topp, noe som ga oss flere 100% sjanser utover i kampen, da det værste trykket hadde lagt seg.

Rune Hansen viste enorm rutine på midten, og tok mer og mer over styringen der etter at Sørumsand 2 hadde løpt av seg det værste. Han fikk enorm drahjelp av de andre som også bidro på midten.

Magnus Bråten viser at han er sjefen bak. Han styrer backlinja på et nivå som ligger langt over 8 divisjon.

Seieren kostet dessverre litt, både Kjell Arne Fjeld og Thorleif Fjeld fikk stygge smeller, men er forhåpentligvis klare mot FUVO 3 neste onsdag.

Tempoet i kampen var drepende, noe Pål Myrvold fikk smake. I det 35. minutt var kroppen tom, og det var bare så vidt jeg forsto hva han sa da han ville bytte. Men du verden for en jobb han hadde gjort frem til da.

I det 80 minutt hadde han fått igjen pusten og overtok for en sliten Remi Holmen da Sørumsand 2 begynte å slå flere lange høye baller inn mot 16 meteren vår.

Dette var en av tre opprykkskamper mot Sørumsand 2, som jeg nå mener er vår hardeste motstander i kampen om opprykk. Jeg blir veldig forundret om de stiller med dette mannskapet i alle kampene, men jeg håper det for disse kampene er herlige å vinne. Jeg er meget imponert over nivået vi presterer i dag.26.05.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - FUVO 3 0 - 2 (0 - 0)

LAGET: Kenneth Haslie, Stian Arnesen, Magnus Bråten, Pål Myrvold, Remi Holmen, Thorleif Fjeld,

Rune Hansen, Rune Strandseter, Eivind Husås, Kjell Arne Fjeld, Tormod Kristoffersen

INNBYTTET: Bjørn Arild Smedsberg, Hans Kristian Ringnes, Roger Waaler, Thomas Antonsen,

Magne Frigård


En kamp vi bør glemme fortest mulig. Det ble en kamp med god gammeldags Skogbygda kælking, og vi greide ikke å gjøre det bra heller. Å dele ut poeng på spillerne i denne kampen blir noe flatterende, da det var det kollektive som ikke fungerte i det hele tatt. Vi møtte et lag som var bra, men ikke bedre en at vi med normale prestasjoner skulle slått. Arbeidskapasiteten var også langt unna hva vi har vist tidligere i år. Muligens vi får noe høye skuldre av å møte et rutinert FUVO 3 lag som viser hvordan man skal ha det gøy med fotball. FUVO 3 bidro til å gjøre dette til en fin fotballkamp, dessverre greide ikke vi det i dag. Vi får håpe at dette ikke var en trend i utviklingen vår, og at vi greier å reise oss neste uke mot Momoen 2.02.06.2004, 8. divisjon – avdeling 3 (annullert), Momoen 2 - SIF/FIL 1 - 9 (0 - 3)

MÅL: Thorleif Fjeld 2, Kjell Arne Fjeld (straffe), Tommy Kristiansen 2, Tormod Kristoffersen, Roger Waaler, Remi Holmen, Arne Wang

LAGET: Truls Lindahl, Hans Kristian Ringnes , Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold,

Thorleif Fjeld, Kjell Arne Fjeld, Rune Strandseter, Stian Arnesen, Tormod Kristoffersen, Tommy Kristiansen

INNBYTTET: Kjetil Hansen, Kristian Øksdahl, Magne Frigård, Roger Waaler, Arne Wang


En klar fremgang og til stor lettelse for meg. Momoen 2 begynte friskt, og de hadde mange halvsjanser etter glimrende vingspill. Vi var også med på moroa, men spillet foregikk litt for mye med langpasninger de første 25 minuttene. Vi greide imidlertid å sette et mål i denne perioden. Etter hvert gikk noe av trykket fra Momoen 2 bort, og vi fikk bedre og bedre tak i kampen. Vi fikk til kortpasningsspillet og spilte glimrende i bakrommet mellom back og stopper. Andre omgangen eide vi helt og holdent, og kun litt slapp markering på en dødball gjorde at Momoen 2 fikk et trøstemål.

Dagens profiler var Thorleif Fjeld og Tommy Kristiansen. Thorleif Fjeld med den vante jobbingen; to scoringer og tre målgivende. Tommy Kristiansen var likevel banens beste. Han var alltid spillbar som møtende spiss, flink til å rive seg løs og med et stort overblikk slo han geniale stikkere i bakrommet mellom back og stopper. Mange av disse resulterte i scoringer, og det ble også to på ham. Roger Waaler scoret sitt første spillemål på ti år, og da kom hælklappet hans for første gang i år. Roger Waaler viste en herlig innsats og engasjement etter at han kom innpå. Han bør være en inspirasjonskilde for oss andre.

Skadelista ble desverre ikke bedre etter denne kampen.

Fra før har vi: Ove Glomsås ute med nakkesleng etter kjedekollisjon i Oslo (comeback uvisst),

Thomas Bråten ute med kjempestrekk (forhåpentlig tilbake til høstsesongen) og

Thomas Melbye ute med vanskelig tånegl (forhåpentlig tilbake neste uke).

Nå fikk vi: Tormod Kristoffersen ut med strekkskade (forhåpentlig tilbake neste uke) og

Kjell Arne Fjeld ut med skaden som holdt han ute i hele fjor (håper 1 ukes hvile holder).

Det positive var at Kristian Øksdahl var tilbake etter kneskaden mot Austmarka. Han gjorde et veldig positivt innhopp. Vi er fortsatt med å gjør denne avdelingen spennende, men må nok opp enda ett hakk for at vi skal matche de to andre topplagene. Dette har vi inne så stå på gutter.

15.06.2004, 8. divisjon – avdeling 3, Haga - SIF/FIL 1 - 2 (0 - 1)

Mål: Magnus Bråten, Tommy Kristiansen

LAGET: Kenneth Haslie, Hans Kristian Ringnes, Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold, Thorleif Fjeld, Rune Strandseter, Kristian Øksdahl, Eivind Husås, Tommy Kristiansen, Thomas Melbye

INNBYTTET: Stian Arnesen, Roger Waaler, Magne Frigård, Thomas Antonsen


Vi spilte en glimrende fotballkamp hvor vi spilte ball ifra første spark. Mye fine kombinasjoner og overganger på kantene hvor en god Thorleif Fjeld skapte kaos. Uttellingen var derimot langt under pari, noe 16-2 i sjanser i første omgang sier alt om.

Vi startet andre omgang på samme måte, og fikk 2-0. Alt så veldig bra ut helt til Haga reduserte til 1-2, da et kvarter gjenstod. Det kunne fort ha blitt 2-2 da Haga var giftige mot slutten, men vi red stormen av.

Begge lagene spilte fotball, og det var til tider imponerende og morsomt å se lagene. Haga har mange lovende unge spillere som med riktig oppbakking og lagledelse vil kunne bli veldig gode etterhvert.

Vi sliter fortsatt med mange skader, men de som stepper inn viser at de kan gjøre minst en like god jobb.22.06.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - Sørumsand 2 5 - 0 (2 - 0)

MÅL: Kjell Arne Fjeld 2, Tommy Kristiansen 2, Rune Hansen (straffe)

LAGET: Kenneth Haslie, Hans Kristian Ringnes, Magnus Bråten, Remi Holmen, Pål Myrvold, Magne Frigård, Rune Strandseter, Rune Hansen, Ove Glomsås, Kjell Arne Fjeld,

Tommy Kristiansen

INNBYTTET: Kristian Øksdahl, Eivind Husås, Roger Waaler, Thomas Melbye, Thomas Bråten


Sørumsand 2 kom til Ullern med 21 mann, klare til å sette oss på plass. Første halvtimen var forholdsvis jevn med et lite overtak til oss (3-1 i 100% sjanser første halvtime). Så kom 1-0 målet som var fortjent. Sørumsand 2 satt da igang 10 mann på oppvarming og jeg fryktet at de skulle dytte innpå flere spillere med 3. divisjonserfaring. Guttene på banen fortsatte derimot kjøret, og rett før pause fikk Kjell Arne Fjeld inn sitt andre mål for dagen.

Vi ble enige i pausen at vi skulle fortsette med samme kjøret så lenge kondisjonen holdt, og det gjorde den til gangs. De første 15 minuttene av andre omgang var jevn, men derifra og ut styrte vi som vi ville. Vi vant dueller, spilte ball på midten, forsvaret ga dem ingen muligheter og viste konsekvent og nøyaktig forsvars- spill. Tommy Kristiansen viste hvilken måltyv han er, med å punktere kampen med to scoringer. Rune Hansen avsluttet ballet med en sikker straffe i slutten av kampen.

Forsvaret fungerte perfekt, viste taklingsstyrke, plasseringsevne og en snorrett linje. Var i tillegg flinke til å komme etter slik at lagdelene hang godt sammen. Midtbanen var helt enorm. Magne Frigård, Ove Glomsås og Rune Strandseter taklet, var tidlig oppe i presset og spilte ball. I tillegg var de veldig villige til å komme på løp og utfordre. Det som disse gutta ikke hadde kontroll over, plukket Rune Hansen opp og fordelte perfekte baller til spisser og flanker. Spissparet viser scoringsform i tillegg til enorm arbeidsinnsats som første pressledd. Har veldig gode bevegelser i sammen og skaper kaos i Sørumsand 2’s bakre rekker.

Vi manglet Tormod Kristoffersen og Thorleif Fjeld i denne kampen, men savnet var ikke synlig i det hele tatt. Vi har mange som er på et bra nivå nå. Vi fungerte perfekt som et lag, men må trekke frem Ove Glomsås som går foran med en fandenivoldsk innsats, og gir alt av seg selv helt til beina ikke bærer lenger. Magne Frigård er i toppform, og viser at han har tatt enda ett skritt lenger i utviklingen. Vi setter inn Eivind Husås og Thomas Melbye i andre omgang, og de er med på å heve nivået, det sier litt om bredden nå.
10.08.2004, 8. divisjon – avdeling 3, FUVO 3 - SIF/FIL 2 - 7 (0 - 2)

MÅL: Jonas Frigård 2, Tommy Kristiansen 3, Eivind Husås, Thorleif Fjeld

LAGET: Bjørn Arild Smedsberg, Kristian Øksdahl, Magnus Bråten, Jens Erling Finstad, Hans Kristian Ringnes, Thorleif Fjeld, Kjell Arne Fjeld, Rune Strandseter, Ove Glomsås,

Tommy Kristiansen, Thomas Melbye

INNBYTTET: Jonas Frigård, Eivind Husås, Remi Holmen, Roger Waaler, Thomas Bråten


Vi gikk ut som vanlig med høyt press. Dette fungerte bra i første omgang, og vi ledet fortjent 2-0 til pause etter to mål av Jonas Frigård, hvor det første var et fantastisk volleyskudd helt i vinkelen.

Vi bestemte oss i pausen for å fortsette, men av en eller annen grunn sovnet vi helt, og lot FUVO 3 komme inn i kampen med to tabbemål. I den perioden trodde jeg nesten ikke hva jeg så. Vi var helt handlings- lammet. Heldigvis og med mye flaks scoret vår eminente toppscorer Tommy Kristiansen hattrick på

7 minutter, etter en noe gavmild FUVO 3 keeper, samt begredelig forsvarsspill. Etter det kontrollerte vi kampen ut, og Eivind Husås i sin siste kamp for oss før han går til FUVO, la på til 6-2 før Thorleif Fjeld avsluttet ballet med 7-2, etter et glimrende utspill av keeper.

Kjell Arne Fjeld gjorde en strålende kamp som dirigent, og var uten tvil banens beste. Dette er imponerende da gutten har slitt i hele år med en strekk som gjør at han ikke får brukt maksimal fart eller brå vendinger. Men gutten viser at han har rutine og et enormt blikk for spillet. Denne FUVO 3 utgaven var langt unna det laget vi møtte sist. Vi har spilt bedre kamper i år men likevel syntes jeg seieren var solid.24.08.2004, 8. divisjon – avdeling 3, Høland 2 - SIF/FIL 2 - 5 (1 - 3)

MÅL: Thomas Melbye, Thorleif Fjeld, Thomas Bråten, Tormod Kristoffersen, Tor Håkon Hansen

LAGET: Kenneth Haslie, Kristian Øksdahl, Magnus Bråten, Remi Holmen, Hans Kristian Ringnes, Thorleif Fjeld, Rune Strandseter, Kjell Arne Fjeld, Ove Glomsås, Thomas Melbye,

Tormod Kristoffersen

INNBYTTET: Roger Waaler, Thomas Bråten, Tor Håkon Hansen


En strålende kamp med mye fint spill i perioder mot et Høland 2 lag som var bra. Høland 2 hadde 3-4 klassespillere, men var litt mer ujevnt besatt enn oss, noe som vi utnyttet til gangs.

Vi startet kampen veldig bra og produserte sjanser, men likevel fikk Høland 2 det første målet etter kaos i våres 16 meter, hvor vi ikke fikk klarert. Guttene fortsatte å jobbe, noe som ga resultater i mange fine angrep, og det var svært fortjent da Thomas Melbye utliknet. Thorleif Fjeld og Thomas Bråten økte resultatet til 3-1 før pause.

Etter pause startet vi like bra, og Tormod Kristoffersen la på til 4-1, samt at han helt utrolig klarte å bomme på en 100% sjanse pluss noen til. Etter den perioden slakket vi noe av på tempoet som førte til at Høland 2 reduserte til 2-4. Men vi hadde mer på lager. Juniorspiller Tor Håkon Hansen hadde kommet innpå, og i sin debut på A-laget var han ikke snauere en at han lagde 5-2 målet. Han viste at det bor veldig mye i han, og Høland 2 måtte ty til ufinheter og felle han to ganger da han var på vei igjennom alene med keeper. Hvis han får en god vintertrening med seniorene kan laget få en ny junior på et veldig høyt nivå. Han er kun 16 år, men har egenskaper som kan utvikle ham raskt hvis han selv vil.

Selv med mange spillere borte i går, viser vi at vi kan dytte spillere inn på samme plasser uten at laget blir redusert. Dette er styrken vår i år, og hovedårsaken til at vi er der vi er.

Midtbanen vår var veldig god i går, og Ove Glomsås viste en enorm løpsstyrke og vilje som ingen andre lag kan matche på dette nivået. Helt klart banens beste.

Kjell Arne Fjeld gjorde nok en gang en perfekt jobb som balansepunkt og kreativ kraft på sentral midtbane. Selv om han sliter med lyskestrekk, gir han alt helt til kroppen sier nei. I dag holdt det i 75 minutter. Han står frem som en stor kaptein. Disse gutta viser en enorm lagmoral i et system de trives med.

31.08.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - Haga 2 - 0 (2 - 0)

MÅL: Kjell Arne Fjeld (straffe), Rune Strandseter

LAGET: Kenneth Haslie, Kristian Øksdahl, Magnus Bråten, Erlend Kvernhaugen,

Hans Kristian Ringnes, Stian Arnesen, Kjell Arne Fjeld, Rune Strandseter, Ove Glomsås, Thorleif Fjeld, Thomas Bråten

INNBYTTET: Mads Wang, Jonas Frigård, Stian Nordby, Thomas Melbye, Tor Håkon Hansen,

Roger Waaler


Spillemessig presterte vi årsværste på A-laget, og kan takke Haga for at de var mer opptatt av alle andre ting enn å spille fotball, slik at vi greide 2-0. Nå skal det sies at Haga hadde nok 100% sjanser til å vinne denne kampen, men Kenneth Haslie stod som en levende vegg og var banens beste i denne kampen. Vi produserte også flere 100% sjanser og kunne fort ha vunnet mer.

Vi sleit veldig på det glatte underlaget og presisjonen var fraværende. I tillegg var det for få bevegelser uten ball. Skal vi ha håp om poeng i de resterende kampene må vi heve oss opp på normalnivået igjen, noe jeg tror disse guttene greier. Jeg tror de var mer skuffet over sine egne prestasjoner enn jeg, og er nok veldig motiverte for å vise hva de kan mot Sørumsand 2 til tirsdag i neste uke.

Når det gjelder det utenom sportslige som skjedde rundt kampen, må jeg si at det er skremmende å se hvordan en trener påvirker spillerne sine til å være som han. Hadde Haga hatt en trener som utviklet talentene sine, i stedet for å gå foran med dårlig oppførsel, ville de vært i toppen i år. For Haga har utrolig mange talenter på dette laget, og de kommer garantert til å vokse mye med et godt trenerteam rundt seg som fokuserer på de riktige tingene. Jeg har aldri opplevd verre episoder på fotballbanen i min tid (30 år som aktiv), og jeg håper denne gangen blir den eneste.07.09.2004, 8. divisjon – avdeling 3, Sørumsand 2 - SIF/FIL 0 - 3 (0 - 1)

MÅL: Ove Glomsås, Tormod Kristoffersen, Stian Arnesen

LAGET: Kenneth Haslie, Stian Nordby, Magnus Bråten, Thorleif Fjeld, Pål Myrvold, Stian Arnesen,

Kjell Arne Fjeld, Kristian Øksdahl, Ove Glomsås, Tormod Kristoffersen, Jonas Frigård

INNBYTTET: Mads Wang, Gaute Borgenholt, Vegard Ertsås, Roger Waaler, Arne Wang


Før kampen hadde jeg tenkt at vi skulle legge inn presset lavt, men heldigvis fikk Kjell Arne Fjeld meg til å innse at vi er best når vi tørr å legge inn presset høyt, så det ble avtalen før matchen.

Kampen ble veldig jevn og velspilt, men etter ca. 20 minutter begynte vi å få et visst overtak. I det 30. minutt kom 1-0 etter en gedigen keepertabbe som Ove Glomsås utnyttet. Vi hadde allerede produsert to 100% sjanser, så resultatet var fortjent. Vi styrte kampen inn til pause.

Andre omgang startet med noen friske angrep fra Sørumsand 2, før Tormod Kristoffersen i kjent stil satte inn 2-0 etter 50 minutter. Guttene fikk da blod på tann, og etter 55 minutter produserte vi et kjempeangrep som endte hos Stian Arnesen. Han gjorde ingen feil, og punkterte kampen med 3-0. Etter det hadde vi full kontroll og vi var nærmere 4-0, enn Sørumsand 2 var redusering.

Med denne seieren trenger vi kun ett poeng i de to siste kampene, men gutta ga meg klar beskjed om at vi nå skulle gjennomføre med stil, og det vil si at FUVO 3 og Høland 2 kan vente seg et heltent lag i de to siste kampene.

Nok en gang imponerer nye juniorspillere. Vegard Ertsås og Gaute Borgenholt kom innpå i slutten av første omgang og spiller strålende. Det ser ut som de har spilt på seniornivå i mange år. I tillegg spilte Stian Arnesen årsbeste på seniorlaget og var en veldig viktig brikke i denne kampen med sin enorme løps-kapasitet. Banens beste var for anledningen midtstopper, Thorleif Fjeld, som ga forsvarsfireren en ny dimensjon med sin enorme taklingsstyrke, plasseringsevne, dirigering og stå på vilje. I neste kamp er han tilbake på vant plass, for å lage kaos i forsvarsrekken til FUVO 3.

Jeg gikk til denne kampen med et håp om uavgjort. Heretter må jeg nok innse at jeg må tro på seier i hver kamp da disse gutta er gode.14.09.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - FUVO 3 8 - 3 (4 - 0)

MÅL: Tormod Kristoffersen, Mads Wang, Thomas Melbye, Thorleif Fjeld 2, Gaute Borgenholt, Kristian Øksdahl, Ove Glomsås

LAGET: Kenneth Haslie, Erlend Kvernhaugen, Thomas Melbye, Magnus Bråten, Stian Arnesen, Thorleif Fjeld, Kjell Arne Fjeld, Kristian Øksdahl, Ove Glomsås, Tormod Kristoffersen, Mads Wang

INNBYTTET: Truls Lindahl, Gaute Borgenholt, Vegard Ertsås, Roger Waaler, Jonas Frigård, Jens Erling Finstad, Arne Wang


Kampen ble vel aldri den mest velspilte, men hvem bryr seg vel om det på en slik dag. Vi viste den første halvtimen at vi hadde et gir mer, og kampen ble avgjort i den perioden selv om det var langt unna hva vi har fått til før i år mot for eksempel Sørumsand 2. Siste 15 minuttene av første omgang detter vi ned på tempoet til FUVO 3, noe som gjør at de rutinerte midtbanespillerne deres får styre ut omgangen.

Andre omgang starter som første omgang sluttet, og FUVO 3 får uttelling. Da våkner vi og punkterer kampen fullstendig, med å gå opp til 8-1. De siste 20 minuttene setter jeg meg selv inn som midtbanespiller å da rakner det litt.

Tormod Kristoffersen starter ballet med en herlig gjennomløping, og endelig får han hull på byllen mot FUVO 3. Mads Wang viser sin enorme hurtighet ved flere anledninger, og får lønn for strevet med en scoring fra nesten død vinkel. Thomas Melbye scorer på en perfekt heading etter corner. Thorleif Fjeld scorer de to neste etter å ha vist sin enorme arbeidskapasitet og scoringsvilje. Gaute Borgenholt scorer et vidunderlig mål der han starter på egen banehalvdel og går tvers igjennom stivbeinte FUVO 3 spillere og kjemper ballen i mål. Neste er det Kristian Øksdahl som står for, med ei kanonkule fra ca. 25 meter.

Ove Glomsås scorer det siste etter et nydelig angrep hvor han kommer på en av sine velkjent løp i bakrommet på backen, og setter ballen sikkert i mål.

Nå gjelder det bare å nullstille seg til kampen mot Høland 2 i Skogbygda på torsdag slik at sesongen blir fullført med stil.16.09.2004, 8. divisjon – avdeling 3, SIF/FIL - Høland 2 8 - 3 (2 - 0)

Mål: Thorleif Fjeld 2, Mads Wang 2, Remi Holmen 2, Kristian Øksdahl, Arne Wang

LAGET: Geir Ivar Delbekk, Stian Nordby, Magnus Bråten, Thomas Melbye, Pål Myrvold,

Thorleif Fjeld, Kjell Arne Fjeld, Kristian Øksdahl, Anders Lisborg, Mads Wang,

Jonas Frigård

INNBYTTET: Remi Holmen, Atle Snapa, Arne Wang


Vi avsluttet med en overlegen seier i en kamp vi var til tider veldig dårlig i. Men som vanlig hadde vi stunder med glimrende angrepsfotball som medførte i åtte mål. De gangene vi bestemte oss for å kjøre opp tempoet hang ikke Høland 2 med. Det var også et dårligere Høland 2 lag enn det vi har møtt i Høland to ganger før i år, men akkurat som i FUVO 3 kampen detter vi ned i tempoet til motstanderen alt for ofte. Likevel må man være fornøyd når man scorer åtte mål, og de fleste etter strålende angrep.

Geir Ivar Delbekk gjorde comeback, men i dag som keeper da de vanlige keeperne var inndisponible i dag. Veldig moro at han stiller selv om keeperprestasjonene ikke var av det mest oppsiktsvekkende.

Artig også at Thomas Melbye, banens beste, endelig ser ut til å ha funnet plassen på banen, og sammen med Magnus Bråten kommer de til å bli et solid midtstopperpar i fremtiden.

Spillerne bærer preg av at det har vært en lang sesong, med mange kamper og lite med trening, og prestasjonene svinger deretter. Men ingen kan ta fra dette laget at potensialet er der for spill i opp mot

5. divisjon. Veldig mye skal på plass før den tid er inne, men med målbevisst jobbing er det ingen umulighet på sikt.03.10.2004, 8. divisjon – kretsmesterskap, SIF/FIL - Skedsmo 2 3 - 0 (1 - 0)

MÅL: Thorleif Fjeld 2, Remi Holmen

LAGET: Kenneth Haslie, Gaute Borgenholt, Magnus Bråten, Jørn Corneliussen, Stian Nordby, Kristian Øksdahl, Remi Holmen, Thomas Melbye, Kjell Arne Fjeld, Thorleif Fjeld,

Mads Wang

INNBYTTET: Erlend Kvernhaugen, Vegard Ertsås, Roger Waaler, Arne Wang


En solid seier hvor vi var det førende laget gjennom hele kampen. Vi trykket på helt fra start, men brukte tid før vi fikk hull på byllen. Vi slet litt med presisjonen på det sleipe underlaget, og dette medførte at vi etter hvert begynte å lempe ballen oppover i stedet for å spille ballen. Dette ble da lette baller å klarere for Skedsmo 2. Da vi endelig fikk ballen ned igjen, og begynte å bruke bakrommet mellom back og stopper kom scoringen av en strålende opplagt Thorleif Fjeld. Han scoret to og var nest sist på nummer tre. Han jobbet og herjet med Skedsmo 2 forsvaret gjennom hele kampen, og var klart banens beste i denne kampen. Må også fremheve Kenneth Haslie, som spilte en strålende kamp og avklarte de to 100% sjansene som Skedsmo 2 hadde. Kristian Øksdahl hadde også en svært god dag på jobben, og la ned en utrolig arbeidsinnsats, han manglet kun scoringen som han burde ha satt, etter en perfekt 45 graders pasning fra Thorleif Fjeld.

Selv om vi manglet 3-4 spillere som hadde vært startalternativer viser erstatterne at de er på det samme nivået, og laget blir ikke svekket. Nå gjenstår en vanskelig bortekamp mot Hurdal til lørdag. Regner med et tøffere oppgjør der, og jeg håper at troppen er komplett slik at vi kan få kronen på verket denne sesongen.

Med denne kampen viste vi at vi hadde hevdet oss i hvilken som helst 8. divisjonsavdeling denne sesongen. Disse guttene er gode for større utfordringer og jeg tror fremtiden ser lys ut for dette laget.09.10.2004, 8. divisjon – kretsmesterskap, Hurdal - SIF/FIL 1 - 1 (0 - 1)

MÅL: Jonas Frigård

LAGET: Kenneth Haslie, Gaute Borgenholt, Magnus Bråten, Remi Holmen, Stian Nordby,

Stian Arnesen, Kjell Arne Fjeld, Kristian Øksdahl, Roger Waaler, Vegard Ertsås,

Jonas Frigård

INNBYTTET: Arne Wang


Vi greide det, kretsmestere i 8 divisjon, Akershus. Men seieren satt langt inne. På grunn av mye sykdom, greide vi kun å stille 12 mann. Dette bidro sterkt til at jeg var i tvil på hva vi kunne prestere, men faller noen i fra så står nye frem blant disse guttene. Dette er en kjempegjeng som kan skape mye moro i fremtiden.

Vi startet kampen bra og var det førende laget. Vi produserte faktisk seks 100% sjanser i første omgang. Målet kom på et lekkert frispark fra ca. 18 meter av Jonas Frigård.

I andre omgang startet vi som i første, men vi fikk skader på Remi Holmen og Vegard Ertsås, slik at de ikke hadde maksimal motor hele kampen. Vi var faktisk heldig at vi fikk uavgjort, da de presset voldsomt mot slutten. Men guttene sto på helt utrolig, og Gaute Borgenholt var helt rå i måten han ryddet opp på. Kristian Øksdahl løp vel mer en Øyvind Leonhardsen i sine glansdager, samt at han kriget og vant det meste på midten.

Skedsmo 2 og Hurdal gjorde opp på onsdag, og der ble resultatet 2-1 til Skedsmo 2, noe som bidro til at vi faktisk kunne tape 1-2 og likevel bli kretsmester.

Vi har gjennomført en strålende sesong og antagelig spilt i den beste avdelingen, så nå skal det bli godt å få litt fri før oppkjøringa til Romjulscupen starter.

All gratulasjon til gutta som viste at de har tæl når det virkelig gjelder.
TABELL, 8. divisjon – avdeling 3

1. SIF/FIL 12 11 0 1 53 – 15 33

2. FUVO 3 12 8 1 3 32 – 34 25

3. Sørumsand 2 12 6 2 4 35 – 24 20

4. Haga 12 3 1 8 26 – 47 10

5. Høland 2 12 0 0 12 19 – 45 0

6. Momoen 2 trukket laget


Kretsmester, 8. divisjon : SIF/FILTrener : Arne Wang
Hjelpetrener : Kjell Arne Fjeld


Årets spiller : Ove Glomsås

Årets toppscorer : Thorleif Fjeld
Kamper fra start

Kamper som innbytter

MålKamper fra start

Kamper som innbytter

Mål

Kjell Arne Fjeld

16

0

7


Tommy Kristiansen

3

2

7

Magnus Bråten

16

0

1


Mads Wang

3

2

3

Thorleif Fjeld

13

0

10


Gaute Borgenholt

2

2

1

Kristian Øksdahl

12

3

2


Magne Frigård

2

2

0

Remi Holmen

12

2

3


Erlend Kvernhaugen

2

1

0

Kenneth Haslie

12

0

0


Truls Lindahl

2

1

0

Rune Strandseter

11

0

1


Vegard Ertsås

1

3

0

Tormod Kristoffersen

10

0

6


Bjørn Arild Smedsbarg

1

2

0

Pål Myrvold

10

0

1


Jens Erling Finstad

1

1

0

Ove Glomsås

9

1

3


Jørn Corneliussen

1

0

0

Thomas Melbye

8

3

3


Geir Ivar Delbekk

1

0

0

Stian Arnesen

7

1

1


Anders Lisborg

1

0

0

Thomas Bråten

5

4

1


Arne Wang

0

8

1

Rune Hansen

5

1

4


Thomas Antonsen

0

4

0

Hans Kristian Ringnes

5

1

0


David Marvin

0

3

0

Roger Waaler

4

11

0


Tor Håkon Hansen

0

2

1

Eivind Husås

4

4

1


Magnus Fenny Holtet

0

2

0

Stian Nordby

4

2

0


Atle Snapa

0

2

0

Jonas Frigård

3

3

3