2. Plass 3 kamper før slutt

Postet av Skogbygda IF den 4. Sep 2015

KAMPREFERAT SIF - SAND 2 3-0 (0-0)

Onsdag 2. september tok SIF i mot Sand 2 på eget gress. En gressmatte som hadde fått smake på et døgn med kontinuerlig regn, men det lysnet og regnet minimalt et par timer før kampstart og underkampen, så underlaget var bedre enn det kunne ha vært. Vi slo Sand 2 i vår, men vi måtte slite for å hente hjem 3 poeng den gangen. De skulle vise fighter-spirit i dag og, så vi måtte grave dypt for å få uttelling.

SIF startet med følgende 11 i 4-3-3:
Jonas F.
Sander T. - Tor S. - Tobaisz R. - Stian O.
Fredrik N. - Kasper Aa. - Gaute B.
Lars S. - Thomas B. - Andreas R.J.

Benken: Thomas M., Fredrik B.

SIF har også i dag en del forfall, men selv om antallet er noe snaut, så er vi fortsatt et solid lag som møter Sand 2 i gråværet. Vi går ut med fokus på å ligge tett, variere i høyt og lavt press og prøve å holde kula langs bakken når vi har den i laget. Det funker bra og vi kombinerer ganske mye via midten de første 20. Vår første og største mulighet får Gaute etter at Kasper spiller han fri på høyrekanten. Gaute har tatt et dypt løp og forserer inn i 16-meteren. Han får spiss vinkel på mål og går for å legge ballen i nettaket. Mirakuløst får keeperen en god hånd på ballen og gir en corner. Dette var første hint til at vi hadde med en meget solid keeper å gjøre. Kampen bølger frem og tilbake og bærer litt preg av føret. SIF sliter med å tilpasse seg det blaute gresset og pasningene er konsekvent for svake, noe som fører til dårlig rytme i spillet. Sand er ikke ufarlige i 1. omgang. De er flere ganger i overtall på kontringer fordi SIF er litt ivrige når vi går i angrep. Jonas har flere gode inngripner og holder også oss inne i kampen. SIF kommer til flere sjanser i 1. omgang. Thomas Bråten som spiller spiss for dagen har hodet på både et frispark og en corner som ikke mangler mye før de går i mål. Andreas og Lars er også gode på vingene og kommer seg forbi backene gang på gang. Vi mangler bare uttelling på innleggene. Til tross for sjanser begge veier, så er det 0-0 når dommeren blåser til pause.

SIF må tette mellom lagdelene og være hakket mer rutinerte og ha litt is i magen når vi skal i angrep. Annet enn det så må det bare males på for å få målet vi trenger for 3 poeng. Vi gjør et bytte i pausen - Thomas Bråten bytter med navnebror Myrholen på topp.

Med "litt" ekstra løpskraft på spissplassen, girer SIF opp i presset i 2. omgang og går hardt ut. Vi ligger bedre i 2. omgang. Midtbanen og forsvaret kommuniserer bedre med hverandre og dynamikken mellom leddene blir merkbart bedre. Vi fortsetter også å kombinere på midten og får spilt oss opp og frem med flott spill. Vi kommer oss fri på kantene, som i 1. omgang, men vi får ikke hull på byllen. Vi har litt "stang-ut" i de avgjørende situasjonene. Vi skal heldigvis få rake motsetningen på en corner litt ut i 2. omgang. Kasper slår inn, men Sand 2 får klarert. Ballen havner i beina på Tor som ligger i returrommet og klemmer til fra ca. 25-30m. Han treffer mildt sagt godt og kula dupper, stang inn ved venstre stolperot! Drømmemål etter læreboka. 1-0 til SIF og vi får en veldig viktig og fortjent uttelling. Dette gir blod på tann for SIF. Vi vil mye mer Sand på dette tidspunktet. Vi vinner krigen i alle ledd og fortsetter å spille god fotball. I motsetning til 1. omgang ligger vi nå der vi skal og slår kula i den farten som trengs. Vi fortsetter å bruke vingene mye og de skal begge spille en viktig rolle i 2-0 målet. Lars parker, som alltid, backen sin nedover høyrekanten og slår hardt inn i feltet. Der kommer Andreas fra motsatt kant og setter ballen ballen kontant i målet. 2-0! Sand gjør på dette punktet en rar vurdering. Vi har kontroll på midten fra før, men de legger om fra 4-3-3 til 4-4-2, så vi er konstant i overtall på midten og har stort sett full kontroll resten av kampen. Vi har sjanser til å score enormt med mål i 2. omgang, men keeperen til Sand er både ekstremt dyktig og en dæsj heldig i mange situasjoner. Vi skal riktignok få 3-0 og igjen er det et mål tatt ut av læreboka. Vi får frispark fra ca.20-25 meter og Tor som satte langskuddet får lov til å prøve seg. Han treffer minst like godt som sist og sender av gårde et skudd som dupper i lengste! Denne gang har ikke keeperen mulighet til å gjøre noe annet enn å se kula gå i mål. 3-0! Sluttminuttene er preget av et resignert Sand og et SIF som er litt overivrig på å angripe. Vi tømmer oss bakfra, men Sand er ikke
dyktige nok til å utnytte noen av kontringene. Fredrik Bråten, som har kommet inn de siste 5 på topp, har 2 store sjanser på tampen men igjen er keeperen til Sand på plass. Kampen blåses av og SIF vinner 3-0.

Vi spiller en OK kamp sett under ett. Vi burde vunnet med mer, men vi holder nullen for første gang i år og har generelt god kontroll på Sand 2. Vi har en under pari 1. omgang, men viser god moral og tar til oss det vi fikk høre i pausen. Det løser flokene fra 1. omgang og 2. omgang har vi total kontroll.

BB - Tor. Spiller meget solid sammen med Tobiasz i midtforsvaret, samt to flotte mål gir han BB i dag.

Lars bør også få honnør for enorm utholdenhet og solid spill i samtlige 90 min. Annet enn det så gjør mange en god jobb i dag. Fredrik Nordli og Gaute løper fra seg på midten og spiller veldig bra. Andreas scorer og spiller godt. Thomas x2 gjør begge gode figurer på topp i hver sin omgang. Sander er tilbake fra start på høyrebacken i dag, hvor han spilte veldig bra i hele fjor.

Neste kamp for SIF er også på hjemmebane. Vi møter Enebakk mandag 7. september kl. 18.30. Med 4 seire på rad i serien, så er det vel lov å anbefale at man møter opp!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.