Seier nok en gang på hjemmebane

Postet av Skogbygda IF den 20. Mai 2015
Sif - Nittedal2 4-2 (2-2)

Det som skulle vært våres tredje kamp, ble våres andre kamp for året, når dommeren valgte å ikke møte opp på forrige ukes bortekamp. Vi tok tirsdag 19. mai i mot Nittedal 2 på vårt eget gress. To uker siden vi slo LSK4 her og SIF var klare på at vi skulle bygge videre på den kampen. Vi visste at motstanderen kom til å være habil, ettersom de sto med 6 poeng og 5-1 i målforskjell etter to kamper.

SIF stilte med følgende start 11er, i en 4-2-3-1 formasjon:
Jonas Frigård
Thorleif F. - Gaute B. - Aleksander F. - Mads M.
Tobiasz R. - Kasper Aa.
Lars S. - Arild S. - Pål M.
Pål Ivan N.

Benken: Andreas R.J, Thomas M., Thomas B., Fredrik B., Stian S. og Fredrik H.M.

Kampen blåses i gang og SIF går veldig hardt ut i fra første spark på ballen. Nittedal blir tatt litt på sengen av det aggressive SIF-presset og vi vinner ballen gang på gang høyt på banen og med Nittedal i ubalanse. SIF spiller godt når vi får ballen og får brukt bakrommet mye de første 10 minuttene. Nittedal var ikke helt forberedt på farten til Lars og Pål. SIF får uttelling tidlig etter et innlegg fra høyresiden, som Arild banker i kassa fra 10 meter, etter litt klabb og babb i feltet. De første 15 minuttene er bra. Vi spiller variert og kombinerer fint. Pål Ivan gjør en solid jobb som oppspillspunkt og Arild finner mye plass i mellomrommet, som han utnytter godt. SIF faller dessverre litt tilbake i presset etter 1-0 målet og inviterer Nittedal inn i kampen, som begynner å komme til hektene etter den vaklende starten. Nittedal utligner ikke lenge etter, når Kasper spiller opp på Pål og Nittedal snapper opp ballen og kommer i overtall på høyrekanten. De spiller seg rundt Mads og får slått 45 grader ut i feltet. Der kommer Nittedal i overtall og en av de smeller ballen i nettaket fra ca. 12 meter. 1-1. SIF sliter med å få opp aggressiviteten igjen og midtbanen og angrepet til Nittedal begynner virkelig å ta tak i kampen. De har flere spillere som er veldig gode og etter at SIF har falt i presset, utnytter de den ekstra tiden på ballen godt. Nittedal utnytter SIFs venstre side på nytt, mot slutten av 1. omgang. Nittedals offensive midtbanespiller, som for øvrig gjorde en meget god kamp, vendte seg rundt Kasper, slo opp på spissen og fikk igjen kula når han storma inn i 16-meteren. Ingen fulgte løpet og han kom helt alene med Jonas. Han gjorde ingen feil og satte ballen kontant i venstre hjørnet. 1-2. Som i forrige kamp, havner SIF under i 1. omgang, men som i kampen mot LSK 4, viser vi styrke og vilje når vi utligner rett før pause. Vi får et innkast langt opp på høyrekanten, som kastes langt inn i feltet. Der stusser en meget sterk Pål Ivan ballen videre i feltet. Der kommer både Arild og Andreas(som har kommet inn for en skadet Pål Moløkken) mot en forsvarer og keeperen til Nittedal. Arild er først på kula, men skuddet blir blokkert av forsvareren. Ballen havner hos Andreas som har hele målet og treffe på. Han setter ballen hardt i høyre hjørnet og vi går til pause med 2-2.

I pausen kommer Stian inn for Pål Ivan. Kjell Arne presiserer at vi må få opp intensiteten og stå etter i press. Avstanden mellom lagdelene ble tidvis meget stor i 1. omgang og vi ble straffet for det. Vi kom til mange flere sjanser enn Nittedal i 1. omgang, både Lars, Pål, Kasper og Gaute hadde store og små sjanser til å score.

2. omgang starter litt som den første, men Nittedal var hakket mer forberedt på det harde presset i 2. omgang. SIF fant en intensitet som passet oss. Vi klarte å holde det gående i stort sett hele 2. omgang og dette viste seg å bli viktig. Vi sleit de første 20 minuttene av 2. omgang med å komme til de helt store sjansene, til tross for at vi hadde et ganske klart overtak. Lars, som vel skulle hatt to-sifret antall frispark denne kampen(noe han ikke fikk), parkerte backen gang på gang, men ble hindret eller var uheldig med touchen i de helt avgjørende øyeblikkene. Vi fortsatte å true bakrom og samt spille oss rundt på kantene. Mads og Thorleif gjør gode jobber på backene hele kampen gjennom og er aktive offensivt. Kasper byttes ut etter 65 min, Thomas M. kommer inn. Dette gir oss mer løpskraft på midten og vi tar over kampen ytterligere. Det er riktignok etter en corner vi får uttelling. Nittedal får ikke avklart etter en corner som til slutt havner i beina på Gaute i 16-meteren. Han har ryggen mot mål og spiller ut til Andreas som står på hjørnet av 16-meteren. Han skjærer inn og drar av to mann før han fyrer. Ballen dupper i lengste og SIF får scoringen vi fortjener. Herlig mål av Andreas, som gjør sitt andre for dagen etter bare 30 min på banen. Ikke lenge etter har Arild også lyst på mål nr. 2, men skuddet fra 20-25 meter treffer stolperoten og går ut igjen i feltet. Der er heldigvis Stian og lukter returen. Den setter han kontrollert i mål mellom beina på keeper. SIF får 4-2 og med det en ganske komfortabel ledelse. Vi forventet et hardere kjør fra Nittedal mot slutten, men en ekstremt hardtarbeidende midtbane gjorde livet surt for Nittedal-spillerne. Tobiasz var meget dyktig og ryddet opp hele kampen gjennom, samt slo kloke, gode pasninger. Thomas løper, som alltid, ekstremt mye og gjorde god figur i sitt innhopp. Arild gjør også sin del av jobben defensivt, i tillegg til å være mye involvert offensivt og er limet mellom forsvar og angrep i SIF denne matchen. SIF er nok nærmere 5-2 enn Nittedal er 4-3, selv om et par brudd mot slutten kunne blitt farlig for SIF, men Nittedal var ikke dyktige nok til å utnytte de. Kampen ender 4-2.

BB- Andreas R. Johnsen
Mål: Arild, Andreas 2 og Stian.

SIF står dermed med full pott etter to kamper og 9-5 i målforskjell. Spillet var bedre enn i vår første kamp. Vi er bedre i press, spesielt i 2. omgang og vi kombinerer til tider veldig bra. Målene vi slipper inn er vanskelige for keeper og forsvaret, men kunne vært unngått hadde vi vært flinkere til å ta vare på kula. Alt i alt en veldig god prestasjon. Alle som er på banen i dag gjør en meget solid jobb.

Neste kamp for SIF er borte mot Sand 2, tirsdag 26. mai.
Neste hjemmekamp for SIF er 8. juni mot Ull/Kisa 4!

Ps. Vanskelig å kåre BB i dag, da flere utmerker seg og spiller veldig bra. Andreas får den når han med 50 min på banen scorer 2.Spesielt når det i tillegg var de viktige 2-2 og 3-2 målene.
Arild, Tobiasz og Gaute var alle gode og kunne like gjerne fått BB!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.