Seier i første kamp

Postet av Skogbygda IF den 5. Mai 2015
KAMPREFERAT SIF- LSK 4 5-3 (2-2)

Årets første serierunde gikk av stabelen i Skogbygda, mandag 4. mai, og LSK 4 var motstandere. Skogbygda stiller med en sterk, bred tropp, som det begynner å bli noen år siden sist SIF hadde muligheten til. Vinterens rekruttering og omlegging på trenerfronten gir oss vår belønning nå.

SIF stilller følgende 11er i 4-2-3-1:
Geir Morten Bundesen
Thorleif F. - Gaute B. - Aleksander F. - Mads M.
Arild S. - Fredrik N.
Thomas B. - Lars S. - Pål M.
Stian S.

Benken: Fredrik B., Marius V., Vegard B., Thomas M., Andreas R.J., Pål Ivan N. og Jonas Frigård.

Kampen blåses i gang (noe forsinket fordi dommeren ikke fant frem til de dype skoger) og SIF går relativt høyt ut i press til å begynne med. SIF holder mye på kula i åpningsminuttene og prøver å variere spillet mellom å slå langt på Stian og å spille seg rundt på kantene. Lars kommer alene med keeper etter et fint gjennomspill av Stian, men en dårlig førsteberøring gjør at keeper kommer for tett på og hindrer 1-0 målet. Ikke lenge etter tester en LSK-spiller skuddfoten. Skuddet, som er fra ca. 25 meter, går rett i krysstolpen og gir en retur som SIF-forsvaret ikke følger med på. Ballen havner i føttene på spissen til LSK, som etter litt klabb og babb med Geira, får sendt et innlegg inn i fem-meteren, som LSK setter inn til 1-0. SIF havner under og begynner jakten på utligning. Den kommer ikke lenge etter, når Gaute har kommet opp i feltet fra sin midtstopperplass og header et innlegg over keeper og i lengste hjørnet. 1. omgang bølger frem og tilbake. Det er en relativt jevntspilt affære. SIF sliter med å ta kontrollen over midtbanen, da LSK er i overtall og har gode ferdigheter i dette leddet. Både Pål og Lars er hissige på gjennombrudd, men får ikke omsatt små og store sjanser til mål. LSK derimot tar igjen ledelsen mot slutten av første omgangen og det ser ut til at omgangen vil ebbe ut med et måls ledelse for LSK 4. Det vil riktignok ikke Stian, dagens mann på topp for SIF, ha noe av. I omgangens siste ordinære spilleminutt tar han ned ballen i feltet etter en stuss fra Gaute og setter ballen kontrollert mellom beina på keeperen. 2-2 til pause.

I pausen gjør Kjell et bytte og endrer formasjon. Vi går over til 4-3-3. Thomas Myrholen kommer inn for navnebror Bråten og går inn som indreløper. Lars Scharning trekker ut på høyrekanten og vi er klare for 2. omgang.

SIF har bestemt seg for å sette et høyere press og spille mer aggressivt. Med 3 mann på midten så tar SIF over kampen i fra første stund i 2. omgang. SIF varier godt i spillet og prøver å rulle opp mye av spillet bakifra. Dette fungerer utmerket et lite stykke ut i 2. omgang, da Gaute starter det hele med å spille opp i mellomrommet. Ballen blir vinklet ut til en overlappende Thorleif Fjeld på høyresiden, som slår 45 grader ut i feltet på Gaute som har kommet opp fra stopperplassen og inn i motstanderens 16-meter. Der er Stian rutinert og lar ballen slippe forbi seg slik at Gaute kan sette den i kassa. 3-2. SIF fortsetter å ha kontroll på kampen, men en svak støttepasning fra Fredrik Nordlie blir snappet opp av en LSK spiller på et tidspunkt hvor vi stormer fremover. Kontringen utnytter LSK godt og vi får enda en utligning i kampen. SIF lar seg ikke knekke av den grunn og fortsetter å male på, men sliter med å skape de helt store målsjansene til tross for kontroll i banespillet. "Third time's a charm" for Lars Scharning i kveld. Han har kommet alene med keeper to ganger tidligere i kampen, og dessverre misset, men når han på veldig bra vis blir flikket gjennom av Stian for tredje gang, så parkerer han hele LSK forsvaret og runder keeper før han setter ballen i nettet. Et veldig viktig 4-3 mål med ca. 15 min igjen på kampuret. SIF gjør en del bytter mellom 70. og 80. minutt. Andreas inn for Pål, Fredrik Bråten og Marius inn på hver sin back. Pål Ivan inn for Stian og til sist Vegard inn for Lars. Mange bytter til tross, så beholder SIF kontrollen og er meget gode i press og duellspillet de siste 15. LSK sliter veldig med å skape de helt store sjansene. Det meste blir avverget av et godt forsvar og en god Geira i buret. I kampens siste spilleminutt øker Arild Sundby ledelsen med et meget godt frispark fra hjørnet av 16-meteren. Utagbart for keeper, stang inn ved stolperoten i nærmeste. Kampen ender 5-3 til SIF. En fortjent seier hvor vi slipper inn noen unødvendige mål, men har ellers relativt god kontroll og tidvis mye bra spill.
BB - Gaute Borgenholt.
Mål: Gaute x2, Stian, Lars og Arild.

Meget solid kamp som bar preg av at det var første økt på gress for mange og regnværet hadde en medvirkende faktor. SIF spilte tidvis god fotball til tross for dette og det var mye bra å bygge videre på. Stian, Vegard, Andreas, og Lars debuterer for SIF. Fredrik, Thomas M., og Pål Ivan har spilt i SIF tidligere og er tilbake i SIF-drakta i år.

Bilder fra kampen er blitt lagt ut og ligger i bilde-mappen.

Neste kamp blir borte mot Løvenstad 2, mandag 11. mai.
Neste hjemmekamp blir om to uker, tirsdag 19. mai mot Nittedal 2.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.