2. Plass 3 kamper før slutt

Postet av Skogbygda IF den 4. Sep 2015

KAMPREFERAT SIF - SAND 2 3-0 (0-0)

Onsdag 2. september tok SIF i mot Sand 2 på eget gress. En gressmatte som hadde fått smake på et døgn med kontinuerlig regn, men det lysnet og regnet minimalt et par timer før kampstart og underkampen, så underlaget var bedre enn det kunne ha vært. Vi slo Sand 2 i vår, men vi måtte slite for å hente hjem 3 poeng den gangen. De skulle vise fighter-spirit i dag og, så vi måtte grave dypt for å få uttelling.

SIF startet med følgende 11 i 4-3-3:
Jonas F.
Sander T. - Tor S. - Tobaisz R. - Stian O.
Fredrik N. - Kasper Aa. - Gaute B.
Lars S. - Thomas B. - Andreas R.J.

Benken: Thomas M., Fredrik B.

SIF har også i dag en del forfall, men selv om antallet er noe snaut, så er vi fortsatt et solid lag som møter Sand 2 i gråværet. Vi går ut med fokus på å ligge tett, variere i høyt og lavt press og prøve å holde kula langs bakken når vi har den i laget. Det funker bra og vi kombinerer ganske mye via midten de første 20. Vår første og største mulighet får Gaute etter at Kasper spiller han fri på høyrekanten. Gaute har tatt et dypt løp og forserer inn i 16-meteren. Han får spiss vinkel på mål og går for å legge ballen i nettaket. Mirakuløst får keeperen en god hånd på ballen og gir en corner. Dette var første hint til at vi hadde med en meget solid keeper å gjøre. Kampen bølger frem og tilbake og bærer litt preg av føret. SIF sliter med å tilpasse seg det blaute gresset og pasningene er konsekvent for svake, noe som fører til dårlig rytme i spillet. Sand er ikke ufarlige i 1. omgang. De er flere ganger i overtall på kontringer fordi SIF er litt ivrige når vi går i angrep. Jonas har flere gode inngripner og holder også oss inne i kampen. SIF kommer til flere sjanser i 1. omgang. Thomas Bråten som spiller spiss for dagen har hodet på både et frispark og en corner som ikke mangler mye før de går i mål. Andreas og Lars er også gode på vingene og kommer seg forbi backene gang på gang. Vi mangler bare uttelling på innleggene. Til tross for sjanser begge veier, så er det 0-0 når dommeren blåser til pause.

SIF må tette mellom lagdelene og være hakket mer rutinerte og ha litt is i magen når vi skal i angrep. Annet enn det så må det bare males på for å få målet vi trenger for 3 poeng. Vi gjør et bytte i pausen - Thomas Bråten bytter med navnebror Myrholen på topp.

Med "litt" ekstra løpskraft på spissplassen, girer SIF opp i presset i 2. omgang og går hardt ut. Vi ligger bedre i 2. omgang. Midtbanen og forsvaret kommuniserer bedre med hverandre og dynamikken mellom leddene blir merkbart bedre. Vi fortsetter også å kombinere på midten og får spilt oss opp og frem med flott spill. Vi kommer oss fri på kantene, som i 1. omgang, men vi får ikke hull på byllen. Vi har litt "stang-ut" i de avgjørende situasjonene. Vi skal heldigvis få rake motsetningen på en corner litt ut i 2. omgang. Kasper slår inn, men Sand 2 får klarert. Ballen havner i beina på Tor som ligger i returrommet og klemmer til fra ca. 25-30m. Han treffer mildt sagt godt og kula dupper, stang inn ved venstre stolperot! Drømmemål etter læreboka. 1-0 til SIF og vi får en veldig viktig og fortjent uttelling. Dette gir blod på tann for SIF. Vi vil mye mer Sand på dette tidspunktet. Vi vinner krigen i alle ledd og fortsetter å spille god fotball. I motsetning til 1. omgang ligger vi nå der vi skal og slår kula i den farten som trengs. Vi fortsetter å bruke vingene mye og de skal begge spille en viktig rolle i 2-0 målet. Lars parker, som alltid, backen sin nedover høyrekanten og slår hardt inn i feltet. Der kommer Andreas fra motsatt kant og setter ballen ballen kontant i målet. 2-0! Sand gjør på dette punktet en rar vurdering. Vi har kontroll på midten fra før, men de legger om fra 4-3-3 til 4-4-2, så vi er konstant i overtall på midten og har stort sett full kontroll resten av kampen. Vi har sjanser til å score enormt med mål i 2. omgang, men keeperen til Sand er både ekstremt dyktig og en dæsj heldig i mange situasjoner. Vi skal riktignok få 3-0 og igjen er det et mål tatt ut av læreboka. Vi får frispark fra ca.20-25 meter og Tor som satte langskuddet får lov til å prøve seg. Han treffer minst like godt som sist og sender av gårde et skudd som dupper i lengste! Denne gang har ikke keeperen mulighet til å gjøre noe annet enn å se kula gå i mål. 3-0! Sluttminuttene er preget av et resignert Sand og et SIF som er litt overivrig på å angripe. Vi tømmer oss bakfra, men Sand er ikke
dyktige nok til å utnytte noen av kontringene. Fredrik Bråten, som har kommet inn de siste 5 på topp, har 2 store sjanser på tampen men igjen er keeperen til Sand på plass. Kampen blåses av og SIF vinner 3-0.

Vi spiller en OK kamp sett under ett. Vi burde vunnet med mer, men vi holder nullen for første gang i år og har generelt god kontroll på Sand 2. Vi har en under pari 1. omgang, men viser god moral og tar til oss det vi fikk høre i pausen. Det løser flokene fra 1. omgang og 2. omgang har vi total kontroll.

BB - Tor. Spiller meget solid sammen med Tobiasz i midtforsvaret, samt to flotte mål gir han BB i dag.

Lars bør også få honnør for enorm utholdenhet og solid spill i samtlige 90 min. Annet enn det så gjør mange en god jobb i dag. Fredrik Nordli og Gaute løper fra seg på midten og spiller veldig bra. Andreas scorer og spiller godt. Thomas x2 gjør begge gode figurer på topp i hver sin omgang. Sander er tilbake fra start på høyrebacken i dag, hvor han spilte veldig bra i hele fjor.

Neste kamp for SIF er også på hjemmebane. Vi møter Enebakk mandag 7. september kl. 18.30. Med 4 seire på rad i serien, så er det vel lov å anbefale at man møter opp!Gutter 11 Norwaycup 2015

Postet av Skogbygda IF den 1. Aug 2015

Jeg misunner alle barna som får lov til å leke her. For min del ble det veldig fort alvor.»

Lise Klaveness spilte aldri Norway Cup og skulle gjerne fått lov til å være et barn på fotballbanen lenger.Oppdatert: 29.jul. 2015 20:19
EKEBERGSLETTA (aftenposten.no): Skogbygdas trener, Karsten Poll, håper han lykkes med å gi alle 11-åringene sine nok spilletid og en god Norway Cup-opplevelse.Skogbygdas trener Karsten Poll har pauseprat med sine spillere i regnværet på Ekebergsletta. Ved siden av står kaptein Sindre Poll (10).FOTO: Anette Karlsen

- Jeg synes ikke resultatene er det man skal legge vekt på under Norway Cup – da er det hele opplevelsen av å være på cup som er viktig, forklarer Karsten Poll, trener for Skogbygdas 11-åringer.

Laget hans har akkurat blitt slått 5–2 av Ullern, men alle lagets spillere har fått være med å bidra i kampen – og virker å være i godt humør tross gjørme og tap.

- Jeg prøver jo å la alle spille like mye, men det er ikke alltid like lett. Her spiller vi jo bare to ganger 15 minutter, og med fire innbyttere går det fort litt i surr. Men jeg håper guttene opplever at de spiller omtrent like mye, selv om noen alltid spiller litt mer – sånn er det jo bare. Jeg har i alle fall ikke fått noen klager fra guttene ennå, sier Poll.

Les også: Strilene danket ut storbyen – både på og utenfor banen

«Follese-modellen»

Debatten om hvordan barnefotballen bør drives i Norge, pågår hele tiden. Er det den norske modellen – med å holde på flest mulig lengst mulig – som er best, eller bør elitesatsing i tidlig alder startes flere steder? Bjørn Helge Riise er én av dem som angriper barnefotballens retningslinjer, mens landslagsspiller Tom Høgli mener den norske modellen ikke er noen hindring for å bli en topp internasjonal spiller.

Den siste tiden har det blitt skrevet mye om klubben Follese fra Askøy som har innført en paragraf kalt «50 % -regelen» i sitt klubbreglement. I den ligger det at alle som møter opp til kamp, skal spille minst en omgang.Vålerenga-trener Kjetil Rekal ledet onsdag UNICEF-laget under verdikampen på Ekebergsletta.
- Jeg synes en sånn regel er grei for dem som bare spiller fotball fordi det er artig, men for dem som har lyst til å bli gode, er det litt kinkig. Det må finnes en modell hvor det er plass til alt – der de som synes det er gøy å spille fotball får spille, og ikke trenger å sitte og se på. Men de må holde på på sitt nivå, og så får de som har lyst til å bli gode, konkurrere med andre som har lyst til å bli gode, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som vet at det ikke er en enkel oppgave å finne den rette modellen.

Les også: Høgli: - Livredd for at det skal komme masse private fotballakademier

- Bredden viktigst til junioralder

Tidligere fotballspiller og nå NRK-ekspert Lise Klaveness kaller det en avsporing å tenke elitesatsing for tidlig.

- Jeg har vel vært litt talskvinne for at man skal være ganske sikker på at slike elitetiltak fungerer for å gjennomføre dem. Ofte er det ikke det som gjør at spillere blir gode, og da blir prisen større enn nytten.

- Jeg mener at opp til junioralder, er bredden viktigst. Men i bredden ligger det også kompetanse. Det blir som hvis du skal lære ungene matte, så går du ikke og tenker på hvem som blir genial professor. Du må lære dem matte. Alle. Og det må du gjøre med fotball også. Du må lære dem fotball – ikke tenke hvem av 7-åringene som kommer til å spille på Milan, fortsetter Klaveness som onsdag spilte på UNICEFs lag under verdikampen på Ekebergsletta.

Les også: Først ble Northug rundlurt av lillebror - så stakk han fra kampen

Misunnelig

Hun har selv aldri spilt Norway Cup, men skulle gjerne ha gjort det.Skogbygda-trener Karsten Poll sender Mikael Hande ut på banen.FOTO: Anette Karlsen

- Jeg ble A-lagsspiller som 14-åring selv, så jeg har egentlig hatt lite tid som ungdomsspiller. Og det kan jeg kjenne var en sorg lenge. Jeg misunner alle barna som får lov til å leke her. For min del ble det veldig fort alvor. Det ser fantastisk gøy ut.

Selv om målet er at alle skal spille tilnærmet like mye i norsk barnefotball, innrømmer Skogbygdas trener at det ikke alltid er lett å vite hvilken modell som er den ideelle.

- Jeg synes det er vanskelig. Hvis kampen står og vipper, så er det veldig gøy å vinne istedenfor å reise hjem med et tap. Men det er ingen som skal sitte og se på i en hel omgang – det må ikke skje, sier Poll.Nye drakter og 3 nye poeng

Postet av Skogbygda IF den 31. Mai 2015


KAMPREFERAT SAND 2 - SIF

Etter to strake 3-poengere på hjemmebane, var det klart for sesongens første bortekamp. Turen gikk til Sand, for å møte Sand 2 som stod med 1 seier og 2 tap på sine 3 første kamper. SIF er inne i en god steam om dagen og var klare til å fortsette trenden i en positiv retning. Fokus på å spille ball langs bakken, bygge opp bak ifra og ha høy intensitet i ballgjennvinningen var hovedpunktene Kjell Arne ville at vi skulle konsentrere oss om før kampstart. SIF stiller forøvrig med splitter nye drakter for anledningen, med påtrykt etternavn og hele pakka!

SIF stilte følgende lag i 4-2-3-1:
Jonas F.
Thorleif F. - Gaute B. - Aleksander F. - Thomas B.
Bartek R. - Fredrik N.
Pål M. - Arild S. - Andreas R.J.
Stian S.

Benken: Thomas M., Stian O., Kasper Aa. og Pål Ivan N.

Kampen blåses i gang og SIF stormer ut av startblokkene, som vi gjorde i forrige kamp mot Nittedal 2. Sand 2 henger virkelig ikke med de første 10-15 minuttene. De roter bort ballen, taper dueller og vi prøver å utnytte at de ikke har våknet til beste evne. Vi kommer oss til noen halv-sjanser med både Pål og Arild, før vi får dagens første scoring ikke lenge etter. Stian får ballen av Arild i mellomrommet og slipper den til Pål som kommer stormende. Pål løper med ballen i stor fart, som vanlig, fra vel 35 meter og helt inn i motstanderens 16-meter før han setter ballen i høyre hjørnet, kaldt og sikkert. 0-1 og SIF er i føringen fra start for første gang i år. Godt å ikke havne bakpå og måtte jage mål fra starten av. Etter målet, så får nok Sand 2 en oppvekker, samtidig som SIF senker intensitet og kvalitet i spillet mange hakk. Fredrik Nordli, som legger ned en solid innsats på midten i dag, tester skuddfoten ikke lenge etter, men treffer ikke godt nok fra 20-25 meter til å virkelig teste keeperen. Det bør absolutt nevnes at dagens gressmatte er av det dårlige slaget. Den er vel som det heter på fagspråket, et "pottitjorde". Dette påvirker spillet gjennom hele kampen og gagner absolutt Sand 2 mest, da de klarerer mer enn de prøver å etablere et spill. Noen minutter etter at SIF gikk opp til 0-1, kommer Sand 2 nedover langs høyrekanten. Den sentrale midtbanen og vingen kombinerer og kommer seg til en innleggs-posisjon langt nede på høyrekanten. Innlegget får en lei bue og går mot mål i stedet for inn i feltet. Skruen er vanskelig å bedømme og den dupper så vidt det er under tverligger i lengste hjørnet og går i mål. 1-1 og vi er like langt. Resten av første omgang har ikke veldig mye å by på. Arild er frempå en gang til, men kommer ikke til en skikkelig avslutning. Thomas Bråten får en lyskestrekk og må bytte med navnebror Myrholen, som går inn på venstrebacken. Pål og Andreas er også gjennom på kantene en gang eller to, men banen og uflaks gjør at vi ikke får omgjort overganger til sjanser. Sand 2 har mulighet til å gå opp i ledelsen ved to anledninger, men spissen nølte litt for lenge ved første mulighet og avslutter kanskje litt for tidlig ved andre mulighet. Sjanse nummer to satte han i stolpen, så SIF er noe heldige som kommer til pause med 1-1, selv om fort kunne scoret selv ved enkelte anledninger.

Med 1-1 til pause og et par skremmeskudd fra Sand 2 mot slutten av 1. omgang, er ikke Kjell Arne fornøyd med tingenes tilstand. SIF la seg helt på nivå med Sand og inviterte de inn i matchen. Intensiten og kvaliteten måtte opp, det var det ikke tvil om.

Kampen i dag kan nok legges inn i kategorien drittkamp og det blir enda mer tydelig utover i 2. omgang enn i 1. omgangen. I dag kommer det tydelig frem at vi spiller fotball i 9. div, og ikke pga. fotballen som spilles, men rett og slett kvaliteten på banen og dommer. Dommeren i dag må nok kunne kategoriseres som håpløs, men det var lite hverken SIF eller Sand fikk gjort med det. SIF tar seg opp etter pause, men sliter med å skape noe særlig de første 10 minuttene. Kjell Arne setter inn Kasper for Andreas og skyver Fredrik Nordli ut på høyrekanten og Kasper ned i midtbaneleddet. SIF fortsetter å male på og har egentlig meget god kontroll på Sand. Det hadde SIF, med unntak av to situasjoner, i 1. omgang også. Stian kommer til en god sjanse ca. 15 min ut i 2. omgang. Han får ballen ut på hjørnet av 16 og forserer seg gjennom forsvaret til Sand, ned mot dørlinja og prøver et skudd. Keeperen til Sand gjør en god jobb og har kontroll på nærmeste hjørnet. Like etter byttes Stian ut, inn kommer Pål Ivan. Dette byttet gjøres når SIF har innkast langt nede på venstrekanten. Thomas M. har kommet opp fra backplassen og skal kaste langt inn i feltet. Der har Pål Ivan tatt plass i feltet og får et godt kast mot seg. Han er ekstremt sterk med mann i rygg og får headet inn i feltet. Her er SIF i overtall, med 3 mot 2 og ballen havner i beina på Thorleif som har gått opp fra høyrebacken og inn i feltet. Han har så god tid inne i 16-meteren at han legger ballen til rette, før han avslutter i venstre hjørnet! Ekstremt deilig å få 1-2 målet og ikke minst få utbytte av et bytte så fort. Meget godt gjort av både Pål Ivan og Thorleif. De siste 25 minuttene var ganske rare. Dommeren fortsetter å gjøre abnormt mye feil. Pål blir snytt for en soleklar straffe. Han blir regelrett kløpt ned i 16-meteren så det synger i leggskinna hans.. Ingenting, i følge dommer. Både Aleksander Flinkop, Bartek, og en Sand spiller eller to burde hatt gult, ingen fikk det. SIF får det egentlig slik vi vil ha det mot slutten av kampen. Vi drøyer ikke for å drøye, men Sand gjør noen rare taktiske vurderinger i flere situasjoner som gir oss mulighet til å senke temopoet i kampen. De burde jage utlikning og presse oss, men de klarerer hver eneste ball de får til innkast. SIF er nok nærmere 1-3 enn Sand er 2-2. Kasper har et skudd fra ca 16 meter, som dessverre går rett på keeper. Thorleif er nære sitt andre for dagen, da Pål Ivan igjen har en meget god innvolvering og sender et innlegg på bakre som Thorleif klinker til på hel-volley. Treffer godt, men skuddet går 1 meter utenfor. Sand prøver seg mot slutten, men det de kommer med rydder Gaute og Aleksander unna. Begge to spiller en meget god kamp i midtforsvaret og har flere meget gode innvolveringer. God konroll bakover og spiller opp i mellomrommet flere ganger, spesielt i 2. omgang. Jonas Frigård gjør også en god jobb med trygghet helt bakerst mot slutten av kampen. Fanger det som Sand 2 klarer å få på mål med full kontroll og er pålitelig med ballen i beina hele kampen. Kampen ebber til slutt ut til 1-2 og vår første borteseier på like mange forsøk.

Vi står dermed fortsatt med full pott i årets 9. div. 3 av 3, så langt. Viktig å sette pris på sliteseiere, for de teller like mye. Alikevel følte vi at dette var et lag vi hadde slått med god margin, under andre bane- og dommerforhold. Vi skal ta med oss at vi ror i land en et-måls ledelse. Vi har kontroll på defensive dødballer og lar oss ikke stresse de siste 20. Dette har SIF sliti med tidligere, så det er godt å se at vi kan med full kontroll hale i land en viktig og god seier.

BB i dag er enda vanskeligere enn sist, da det forrige uke var godt spill over hele fjøla og mange som meldte seg på, så gjør dagens kampbilde det vanskelig å utnevne en enkeltspiller. Thorleif, Gaute og Aleksander gjør en meget god kamp i forsvar og fortjener å dele på kampens BB. Pål Ivan fortjener også ros. Han kommer inn og er nok tungen på vektskåla i vårt favør. Han binder opp forsvaret godt og spiller ballen til rett mann og til rett tid. Han får en målgivende, og kunne fort hatt 2-3 til om vi hadde hatt litt mer flaks i avslutningsøyeblikkene.

Neste kamp for SIF er også en bortekamp. Vi reiser til Enebakk mandag 1. juni.
Uken etter bør man gjøre plass i kalenderen, SIF tar i mot Ull/Kisa 4, som også har full pott så langt. Mandag 8. juni, avspark 20.15.
Håper mange møter opp og støtter SIF i toppkampen.Gutta har det gøy

Postet av Skogbygda IF den 20. Mai 2015

2007-årgangen startet sesongen den 7. februar med cup i LSK-hallen. Tre kamper ble spilt, og det endte med seier mot Huk og tap mot LSK og Lørenskog. Barna var strålende fornøyd uansett og gleder seg til sesongen som komme!


Seier nok en gang på hjemmebane

Postet av Skogbygda IF den 20. Mai 2015
Sif - Nittedal2 4-2 (2-2)

Det som skulle vært våres tredje kamp, ble våres andre kamp for året, når dommeren valgte å ikke møte opp på forrige ukes bortekamp. Vi tok tirsdag 19. mai i mot Nittedal 2 på vårt eget gress. To uker siden vi slo LSK4 her og SIF var klare på at vi skulle bygge videre på den kampen. Vi visste at motstanderen kom til å være habil, ettersom de sto med 6 poeng og 5-1 i målforskjell etter to kamper.

SIF stilte med følgende start 11er, i en 4-2-3-1 formasjon:
Jonas Frigård
Thorleif F. - Gaute B. - Aleksander F. - Mads M.
Tobiasz R. - Kasper Aa.
Lars S. - Arild S. - Pål M.
Pål Ivan N.

Benken: Andreas R.J, Thomas M., Thomas B., Fredrik B., Stian S. og Fredrik H.M.

Kampen blåses i gang og SIF går veldig hardt ut i fra første spark på ballen. Nittedal blir tatt litt på sengen av det aggressive SIF-presset og vi vinner ballen gang på gang høyt på banen og med Nittedal i ubalanse. SIF spiller godt når vi får ballen og får brukt bakrommet mye de første 10 minuttene. Nittedal var ikke helt forberedt på farten til Lars og Pål. SIF får uttelling tidlig etter et innlegg fra høyresiden, som Arild banker i kassa fra 10 meter, etter litt klabb og babb i feltet. De første 15 minuttene er bra. Vi spiller variert og kombinerer fint. Pål Ivan gjør en solid jobb som oppspillspunkt og Arild finner mye plass i mellomrommet, som han utnytter godt. SIF faller dessverre litt tilbake i presset etter 1-0 målet og inviterer Nittedal inn i kampen, som begynner å komme til hektene etter den vaklende starten. Nittedal utligner ikke lenge etter, når Kasper spiller opp på Pål og Nittedal snapper opp ballen og kommer i overtall på høyrekanten. De spiller seg rundt Mads og får slått 45 grader ut i feltet. Der kommer Nittedal i overtall og en av de smeller ballen i nettaket fra ca. 12 meter. 1-1. SIF sliter med å få opp aggressiviteten igjen og midtbanen og angrepet til Nittedal begynner virkelig å ta tak i kampen. De har flere spillere som er veldig gode og etter at SIF har falt i presset, utnytter de den ekstra tiden på ballen godt. Nittedal utnytter SIFs venstre side på nytt, mot slutten av 1. omgang. Nittedals offensive midtbanespiller, som for øvrig gjorde en meget god kamp, vendte seg rundt Kasper, slo opp på spissen og fikk igjen kula når han storma inn i 16-meteren. Ingen fulgte løpet og han kom helt alene med Jonas. Han gjorde ingen feil og satte ballen kontant i venstre hjørnet. 1-2. Som i forrige kamp, havner SIF under i 1. omgang, men som i kampen mot LSK 4, viser vi styrke og vilje når vi utligner rett før pause. Vi får et innkast langt opp på høyrekanten, som kastes langt inn i feltet. Der stusser en meget sterk Pål Ivan ballen videre i feltet. Der kommer både Arild og Andreas(som har kommet inn for en skadet Pål Moløkken) mot en forsvarer og keeperen til Nittedal. Arild er først på kula, men skuddet blir blokkert av forsvareren. Ballen havner hos Andreas som har hele målet og treffe på. Han setter ballen hardt i høyre hjørnet og vi går til pause med 2-2.

I pausen kommer Stian inn for Pål Ivan. Kjell Arne presiserer at vi må få opp intensiteten og stå etter i press. Avstanden mellom lagdelene ble tidvis meget stor i 1. omgang og vi ble straffet for det. Vi kom til mange flere sjanser enn Nittedal i 1. omgang, både Lars, Pål, Kasper og Gaute hadde store og små sjanser til å score.

2. omgang starter litt som den første, men Nittedal var hakket mer forberedt på det harde presset i 2. omgang. SIF fant en intensitet som passet oss. Vi klarte å holde det gående i stort sett hele 2. omgang og dette viste seg å bli viktig. Vi sleit de første 20 minuttene av 2. omgang med å komme til de helt store sjansene, til tross for at vi hadde et ganske klart overtak. Lars, som vel skulle hatt to-sifret antall frispark denne kampen(noe han ikke fikk), parkerte backen gang på gang, men ble hindret eller var uheldig med touchen i de helt avgjørende øyeblikkene. Vi fortsatte å true bakrom og samt spille oss rundt på kantene. Mads og Thorleif gjør gode jobber på backene hele kampen gjennom og er aktive offensivt. Kasper byttes ut etter 65 min, Thomas M. kommer inn. Dette gir oss mer løpskraft på midten og vi tar over kampen ytterligere. Det er riktignok etter en corner vi får uttelling. Nittedal får ikke avklart etter en corner som til slutt havner i beina på Gaute i 16-meteren. Han har ryggen mot mål og spiller ut til Andreas som står på hjørnet av 16-meteren. Han skjærer inn og drar av to mann før han fyrer. Ballen dupper i lengste og SIF får scoringen vi fortjener. Herlig mål av Andreas, som gjør sitt andre for dagen etter bare 30 min på banen. Ikke lenge etter har Arild også lyst på mål nr. 2, men skuddet fra 20-25 meter treffer stolperoten og går ut igjen i feltet. Der er heldigvis Stian og lukter returen. Den setter han kontrollert i mål mellom beina på keeper. SIF får 4-2 og med det en ganske komfortabel ledelse. Vi forventet et hardere kjør fra Nittedal mot slutten, men en ekstremt hardtarbeidende midtbane gjorde livet surt for Nittedal-spillerne. Tobiasz var meget dyktig og ryddet opp hele kampen gjennom, samt slo kloke, gode pasninger. Thomas løper, som alltid, ekstremt mye og gjorde god figur i sitt innhopp. Arild gjør også sin del av jobben defensivt, i tillegg til å være mye involvert offensivt og er limet mellom forsvar og angrep i SIF denne matchen. SIF er nok nærmere 5-2 enn Nittedal er 4-3, selv om et par brudd mot slutten kunne blitt farlig for SIF, men Nittedal var ikke dyktige nok til å utnytte de. Kampen ender 4-2.

BB- Andreas R. Johnsen
Mål: Arild, Andreas 2 og Stian.

SIF står dermed med full pott etter to kamper og 9-5 i målforskjell. Spillet var bedre enn i vår første kamp. Vi er bedre i press, spesielt i 2. omgang og vi kombinerer til tider veldig bra. Målene vi slipper inn er vanskelige for keeper og forsvaret, men kunne vært unngått hadde vi vært flinkere til å ta vare på kula. Alt i alt en veldig god prestasjon. Alle som er på banen i dag gjør en meget solid jobb.

Neste kamp for SIF er borte mot Sand 2, tirsdag 26. mai.
Neste hjemmekamp for SIF er 8. juni mot Ull/Kisa 4!

Ps. Vanskelig å kåre BB i dag, da flere utmerker seg og spiller veldig bra. Andreas får den når han med 50 min på banen scorer 2.Spesielt når det i tillegg var de viktige 2-2 og 3-2 målene.
Arild, Tobiasz og Gaute var alle gode og kunne like gjerne fått BB!Seier i første kamp

Postet av Skogbygda IF den 5. Mai 2015
KAMPREFERAT SIF- LSK 4 5-3 (2-2)

Årets første serierunde gikk av stabelen i Skogbygda, mandag 4. mai, og LSK 4 var motstandere. Skogbygda stiller med en sterk, bred tropp, som det begynner å bli noen år siden sist SIF hadde muligheten til. Vinterens rekruttering og omlegging på trenerfronten gir oss vår belønning nå.

SIF stilller følgende 11er i 4-2-3-1:
Geir Morten Bundesen
Thorleif F. - Gaute B. - Aleksander F. - Mads M.
Arild S. - Fredrik N.
Thomas B. - Lars S. - Pål M.
Stian S.

Benken: Fredrik B., Marius V., Vegard B., Thomas M., Andreas R.J., Pål Ivan N. og Jonas Frigård.

Kampen blåses i gang (noe forsinket fordi dommeren ikke fant frem til de dype skoger) og SIF går relativt høyt ut i press til å begynne med. SIF holder mye på kula i åpningsminuttene og prøver å variere spillet mellom å slå langt på Stian og å spille seg rundt på kantene. Lars kommer alene med keeper etter et fint gjennomspill av Stian, men en dårlig førsteberøring gjør at keeper kommer for tett på og hindrer 1-0 målet. Ikke lenge etter tester en LSK-spiller skuddfoten. Skuddet, som er fra ca. 25 meter, går rett i krysstolpen og gir en retur som SIF-forsvaret ikke følger med på. Ballen havner i føttene på spissen til LSK, som etter litt klabb og babb med Geira, får sendt et innlegg inn i fem-meteren, som LSK setter inn til 1-0. SIF havner under og begynner jakten på utligning. Den kommer ikke lenge etter, når Gaute har kommet opp i feltet fra sin midtstopperplass og header et innlegg over keeper og i lengste hjørnet. 1. omgang bølger frem og tilbake. Det er en relativt jevntspilt affære. SIF sliter med å ta kontrollen over midtbanen, da LSK er i overtall og har gode ferdigheter i dette leddet. Både Pål og Lars er hissige på gjennombrudd, men får ikke omsatt små og store sjanser til mål. LSK derimot tar igjen ledelsen mot slutten av første omgangen og det ser ut til at omgangen vil ebbe ut med et måls ledelse for LSK 4. Det vil riktignok ikke Stian, dagens mann på topp for SIF, ha noe av. I omgangens siste ordinære spilleminutt tar han ned ballen i feltet etter en stuss fra Gaute og setter ballen kontrollert mellom beina på keeperen. 2-2 til pause.

I pausen gjør Kjell et bytte og endrer formasjon. Vi går over til 4-3-3. Thomas Myrholen kommer inn for navnebror Bråten og går inn som indreløper. Lars Scharning trekker ut på høyrekanten og vi er klare for 2. omgang.

SIF har bestemt seg for å sette et høyere press og spille mer aggressivt. Med 3 mann på midten så tar SIF over kampen i fra første stund i 2. omgang. SIF varier godt i spillet og prøver å rulle opp mye av spillet bakifra. Dette fungerer utmerket et lite stykke ut i 2. omgang, da Gaute starter det hele med å spille opp i mellomrommet. Ballen blir vinklet ut til en overlappende Thorleif Fjeld på høyresiden, som slår 45 grader ut i feltet på Gaute som har kommet opp fra stopperplassen og inn i motstanderens 16-meter. Der er Stian rutinert og lar ballen slippe forbi seg slik at Gaute kan sette den i kassa. 3-2. SIF fortsetter å ha kontroll på kampen, men en svak støttepasning fra Fredrik Nordlie blir snappet opp av en LSK spiller på et tidspunkt hvor vi stormer fremover. Kontringen utnytter LSK godt og vi får enda en utligning i kampen. SIF lar seg ikke knekke av den grunn og fortsetter å male på, men sliter med å skape de helt store målsjansene til tross for kontroll i banespillet. "Third time's a charm" for Lars Scharning i kveld. Han har kommet alene med keeper to ganger tidligere i kampen, og dessverre misset, men når han på veldig bra vis blir flikket gjennom av Stian for tredje gang, så parkerer han hele LSK forsvaret og runder keeper før han setter ballen i nettet. Et veldig viktig 4-3 mål med ca. 15 min igjen på kampuret. SIF gjør en del bytter mellom 70. og 80. minutt. Andreas inn for Pål, Fredrik Bråten og Marius inn på hver sin back. Pål Ivan inn for Stian og til sist Vegard inn for Lars. Mange bytter til tross, så beholder SIF kontrollen og er meget gode i press og duellspillet de siste 15. LSK sliter veldig med å skape de helt store sjansene. Det meste blir avverget av et godt forsvar og en god Geira i buret. I kampens siste spilleminutt øker Arild Sundby ledelsen med et meget godt frispark fra hjørnet av 16-meteren. Utagbart for keeper, stang inn ved stolperoten i nærmeste. Kampen ender 5-3 til SIF. En fortjent seier hvor vi slipper inn noen unødvendige mål, men har ellers relativt god kontroll og tidvis mye bra spill.
BB - Gaute Borgenholt.
Mål: Gaute x2, Stian, Lars og Arild.

Meget solid kamp som bar preg av at det var første økt på gress for mange og regnværet hadde en medvirkende faktor. SIF spilte tidvis god fotball til tross for dette og det var mye bra å bygge videre på. Stian, Vegard, Andreas, og Lars debuterer for SIF. Fredrik, Thomas M., og Pål Ivan har spilt i SIF tidligere og er tilbake i SIF-drakta i år.

Bilder fra kampen er blitt lagt ut og ligger i bilde-mappen.

Neste kamp blir borte mot Løvenstad 2, mandag 11. mai.
Neste hjemmekamp blir om to uker, tirsdag 19. mai mot Nittedal 2.Første A-lagskamp 4. mai 19.00

Postet av Skogbygda IF den 23. Apr 2015

Årets første kamp går av stablen på skogbygda gress mandag 4. mai kl 19.00
Mange nye ansikter så møt opp